Notariaat Hattem gaat samen met Het Notarieel Zwolle

Gepubliceerd op 15 september 2023

Met ingang van 15 september 2023 is Notariaat Hattem een samenwerking aangegaan met Het Notarieel Zwolle. Notariaat Hattem is een begrip in Hattem, want het kantoor werd ruim 16 jaar gerund door notaris Wim van der Ven, nadat hij het stokje overnam van notaris Jaap van Zaal.

Wim van der Ven licht zijn keuze toe: “De tijd gaat snel en gelukkig sta je daar niet dagelijks bij stil. Maar als ondernemer móét je er op enig moment wel bij stilstaan, want je hebt niet alleen een verantwoordelijkheid naar je cliënten, maar ook naar je medewerkers.”

Continuïteit

De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie is recent een interne activatiecampagne gestart in het notariaat, waarbij ze notarissen op enig moment attenderen op het belang van tijdig nadenken over je bedrijfsopvolging.

Dit gebeurt laagdrempelig, met een verjaardagskaart als ‘call to action’. Zo ontving Wim deze kaart op zijn 58ste verjaardag. Wim: ”Ik denk wel dat het mij een extra zetje heeft gegeven in het proces. Je gaat toch nadenken, en je beseft dat als je te lang wacht dat het misschien alleen maar ingewikkelder wordt. Ik heb een trouwe schare cliënten en die wil je niet teleurstellen. Ik vind het heel belangrijk dat zij met hun vragen in de toekomst terecht kunnen op een vertrouwd adres. Als notaris vervul je een belangrijke vertrouwenspositie en daar hechten mensen waarde aan. Dus als ik later mijn werkzaamheden in het notariaat neerleg, dan moet dat gewoon goed geregeld zijn. Maar ook voor mijn medewerkers en mijn notarispraktijk, want daar regelen we al deze zaken met z’n allen. Daarom ben ik het gesprek aangegaan met Het Notarieel.”

Veel extra’s

Wim is zeker nog niet van plan om te stoppen met werken. Een prettige bijkomstigheid van deze stap, is dat we bij Het Notarieel alle kantoren en medewerkers vanuit een backoffice ondersteunen in de dagelijkse bedrijfsvoering. Daardoor kunnen onze notarissen ondernemer zijn en zich toch volop focussen op hun vak. En doordat hier in totaal ruim 200 professionals werken, kunnen we op alle kantoren voor elke klantvraag een oplossing bieden. Met elkaar samen hebben we zo heel veel expertise in huis en daardoor hebben we op elk kantoor onze cliënten veel extra’s te bieden.

Over de brug

Wat betekent dit nu concreet voor Notariaat Hattem? Wim van der Ven komt vanaf nu weer toe aan de dingen waar hij het meeste plezier uithaalt, dat is met mensen omgaan en adviseren. Wim gaat in Zwolle werken en de notariële akten worden voortaan in Zwolle getekend. Zijn team verhuist ook, want Christiaan, Katja en Mirjan gaan op het kantoor van Het Notarieel Zwolle aan de slag en Astrid gaat bij Het Notarieel Kampen werken. Besprekingen kunnen desgewenst in Hattem plaatsvinden, voor de mensen die daar de voorkeur aan geven. Geen brug te ver; precies zoals je van Notariaat Hattem en Het Notarieel gewend bent.

Bericht delen: